وقتی میخوای ظرف بخری، احتمالاً این سؤال برات پیش میاد:
"این ظرف سرامیکیه؟ یا چینیه؟ نکنه ملامینه؟!"
با اینکه خیلی از ظرفها شبیههم بهنظر میان، ولی تفاوتهای مهمی دارن. هم از نظر ظاهر و حس در دست، هم از نظر کیفیت و کاربرد. اینجا بهت یاد میدیم چطور راحت از هم تشخیصشون بدی:
۱. ظاهر و بافت
- سرامیکی: معمولاً بافت طبیعیتر و زندهتری داره. ممکنه لعابش یکنواخت نباشه یا رنگها کمی محو باشن. این یعنی دستسازه!
- چینی: سطح خیلی صاف، براق و درخشانتری داره. رنگ سفیدش اغلب سردتره.
- ملامین: براقه ولی حس پلاستیکی میده. معمولاً سبکه و طرحهاش چاپی هستن.
۲. وزن ظرف
- سرامیکیها سنگینترن. وقتی ظرف رو برمیداری، حس محکمبودن و اصالت منتقل میشه.
- چینی سبکتر از سرامیکه ولی سنگینتر از ملامین.
- ملامین خیلی سبکه، تقریباً مثل پلاستیک.
۳. صدای ضربه
یه روش قدیمیه ولی جواب میده:
- وقتی با انگشت روی ظرف میزنی:
- سرامیک صدای خفهای داره.
- چینی صدای زنگمانند و تیزتری داره.
- ملامین تقریباً هیچ صدای خاصی نداره.
۴. مقاومت به حرارت
- سرامیک و چینی میتونن توی فر یا مایکروویو استفاده شن (اگه لعاب مخصوص داشته باشن).
- ملامین اصلاً مناسب حرارت نیست و ممکنه تغییر شکل بده یا حتی مواد مضر آزاد کنه.
۵. قیمت و ارزش
- سرامیکیها معمولاً قیمت بالاتری دارن چون دستساز و خاصن.
- چینیها تولید صنعتی دارن و اغلب در سرویسهای پذیرایی استفاده میشن.
- ملامین ارزانترین گزینهست و بیشتر برای مهمانیهای دمدستی یا کودکان استفاده میشه.
جمعبندی:
اگر دنبال یه ظرف با حس طبیعی، اصالت، و حالوهوای خاص هستی، بدون شک سرامیکی انتخاب توئه.
گالری نیلابی همهی ظرفهاش دستساز و سرامیکی هستن، با لعابهایی که هر کدوم یه دنیا حس توشونه.
09019179240
دیدگاههای بازدیدکنندگان
من یه ظرف زرد تک رنگ وبرای وزیبا دارم ام معلوم نیست چینی یا سرامیکی
25 روز پیش ارسال پاسخ